plaats een advertentie | bannering  
Handboek: Wonen en kopen in SpanjeWonen en Kopen in Spanje is het boek met de meest gedetailleerde informatie over het Spaanse koopproces, van de oriëntatiefase tot en met het ondertekenen van de koopovereenkomst. Er wordt uitgebreid ingegaan op de juridische en fiscale aspecten van het kopen in Spanje.
 
Inhoudsopgave
 1. Oriëntatiefase
 2. Het koopproces
 3. Het kopen van bouwgrond
 4. Het bouwen van een huis
 5. De vereniging van huiseigenaren
 6. Huur en verhuur
 7. Onderhoud en verbouwingen
 8. De Spaanse belastingen; een oriëntatie
 9. De Spaanse inkomstenbelasting
 10. De Spaanse vermogensbelasting
 11. Belasting bij aankoop, bezit & verkoop van Spaans onroerend goed
 12. Nederlandse fiscale aspecten bij het bezit van een tweede huis in Spanje
 13. Bankzaken & financieringen
 14. Vestigen in Spanje
 15. Verzekeringen
 16. (Nuts)voorzieningen
 17. Successierechten en testamenten
 18. Verkoop van Uw huis
 19. De verhuizing
 20. Uw auto in Spanje
 21. De Canarische Eilanden
 22. Het Spaanse onderwijs
 23. Adressenoverzicht

Wonen en kopen in Spanje | prijs 22,50 euro: Direct bestellen 

Hoe vermijdt u te hoge Spaanse erfbelasting?
Zowel eigenaren van vastgoed in het buitenland als aspirant-kopers zijn zich onvoldoende bewust van de gevolgen bij overlijden. Door een goede estate planning kan op termijn heel wat erfbelasting bespaard worden. Bij nalatenschappen en erfrecht is het van belang twee zaken uit elkaar te houden. Enerzijds de erfregeling die bepaalt wie wat erft en anderzijds de regels van de erfbelasting, die bepaalt wie waar betaalt.
 
Vermijd discussies achteraf
Mocht u komen te overlijden, dan hopen we dat ruzies binnen families achterwege blijven. Om nalatenschappen wordt soms letterlijk gevochten. Dit is eigenlijk te gênant voor woorden! Vaak kan extra leed voorkomen worden door vooraf zaken op orde te hebben. Het boek 'Spaanse nalatenschappen' verschaft u de noodzakelijke kennis en inzichten om hierover concrete afspraken te maken via een deskundige.
 
Spaanse nalatenschappen | prijs 19,95 euro: Direct bestellen 
 
Guide Lines
Als u op zoek bent naar informatie over de aanschaf of bezit van een woning in het buitenland, dan kan Mondi de onroerend goed handboeken van Guide Lines van harte aanbevelen. Deze boeken zijn een ‘must’ voor iedereen die serieuze plannen heeft om te emigreren of een tweede woning aan te schaffen. De boeken worden regelmatig geactualiseerd en er zijn updates beschikbaar.
 
Tip
Als u na het lezen van een desbetreffend handboek toch nog vragen heeft, dan hebt u als basis lid van Mondi de mogelijkheid om onbeperkt vragen te stellen, zolang het maar te maken heeft met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland en zolang de redactie de vraag kan beantwoorden om vervolgens ook andere leden verder te helpen. Voor persoonlijke begeleiding adviseert Mondi het lidmaatschap Plus. Bespaar nooit op deskundigheid!
 
De volgende boeken van Guide Lines zijn verkrijgbaar
Wonen en kopen in Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal, Turkije, Duitsland, Oostenrijk, België, Curacao, Zweden, Griekenland, Zuid-Afrika, Hongarije, Thailand, Het Emigratie-handboek, Spaanse nalatenschappen en Franse nalatenschappen.

Geschreven door Rob Smulders